Fietsroute: de grens over bij Gildehaus


Van Twente naar Duitsland fietsen

Het startpunt van de fietsroute Gildehaus ligt aan de rand van Enschede in Usselo, dus aan de voet van ons restaurant Enschede. Vanuit hier fietst u door het centrum van de stad naar Losser. Het plaatsje Losser staat bekend om de oude culturele gebouwen die u er vindt zoals de oude steenfabriek, het klompenmuseum en het smokkelmuseum. Daarna is het tijd om de grens over de steken naar het plaatsje Gildehaus. Dit plaatsje ligt net over de grens en het is dan ook niet gek dat je hier veel Nederlanders tegenkomt. In de omgeving van Gildehaus vindt u prachtige groene natuurgebieden waar u in alle rust doorheen kunt fietsen. Vervolgens fietst u weer terug naar Enschede via Losser.

Restaurant Hanninkshof

Aan het einde van de fietsroute Gildehaus komt u weer uit in het dorpje Usselo. Hier kunt u neerstrijken bij Restaurant Hanninkshof voor een kopje koffie, een lunch of een diner. Daar bent u waarschijnlijk wel aan toe na een flinke fietstocht. Strek lekker uw benen en rust even uit.

De Lonneker Molen

Een eindje buiten het plaatsje Lonneker fietst u langs de Lonneker Molen. Deze molen werd gebouwd in 1851 als vervanging voor een oude molen die afbrandde in 1847. In 1916 werd de molen stilgezet, omdat er weinig graan werd gemalen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Later werd de vervallen molen opgeknapt en daarna werd de molen weer gebruikt. In 2016 woedde er een brand in de molen, maar het grootste gedeelte van de molen heeft daar niet onder geleden.

Bekijk deze mooie route eens! Op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland