Fietsroute Enschede


Een unieke fietsroute Enschede door het Twentse Hoogveen leidt u door de gevarieerde natuur van Twente. Met cultuurhistorische monumenten en schilderachtige landschappen. Op deze fietsroute ziet u enkele restanten van het oude Twentse hoogveen. Dit zijn prachtige drassige beekdalletjes met dikke kussens veenmos en een hiervoor aangepaste flora en fauna. Eén van de bijzondere bezienswaardigheden op de route is de oude korenmolen Wissink’s Möl. Deze oude molen is afkomstig uit 1802 kent een bijzondere geschiedenis.

Kronkelende landwegen

In het heide- en bosgebied Witte Veen, tussen Buurse en de Duitse grens, vindt u velden vol klokjesgentiaan, veenpluis, wollegras en lavendelheide. Fiets tussen de Schotse hooglanders door over lange rustige weggetjes. Op deze route fietst u een stukje over de grens tussen Nederland en Duitsland. Vroeger was deze grens geliefd bij smokkelaars. 
Bewonder de mooie oude streekboerderijen en monumentale huizen. Fiets over kronkelende landwegen langs de verspreide bossen en eeuwenoude bomen.

Aan het einde van de fietsroute, op één van de mooiste plekjes van Enschede, vindt u restaurant Hanninkshof. Een bezoek in ons restaurant is dé perfecte afsluiter van uw fietstocht door de Twentse natuur.

Word warm ontvangen met een kopje koffie, een heerlijke lunch of uitgebreid diner. Proef een variatie aan smaakvolle ingrediënten uit de streek Twente met de meest smakelijke receptuur.