Tel: 053-4283129

Nieuw: uniek Jersey rundvlees

Datum: 20-06-18 | Categorie: Nieuws

Vanaf deze week kunt u een bijzondere rundvleessoort proeven in ons restaurant: Jerseyvlees. Dit vlees is afkomstig van de Jersey koe en uniek qua smaak en structuur. Wij zijn hiermee het enige restaurant in de regio waar deze vleessoort verkrijgbaar is en zelfs één van de weinigen in heel Nederland!

Omdat Jerseykoeien klein van stuk zijn en daardoor minder vlees opleveren is het commercieel gezien geen interessante koe. Het ras wordt enkel op kleine schaal gebruikt als melkkoe, omdat de Jersey koe minder melk geeft dan een normale koe, maar wel met een bijzonder romige smaak. Dit romige geldt echter ook voor het vlees, wat het heerlijk smaakvol maakt!

Uniek qua smaak en structuur

Het vlees van de Jersey koe is dan ook een uniek product qua smaak en structuur. Onze chefkok Jojan zegt hierover: “Het is echt anders dan het vlees wat je normaal gesproken eet. Het heeft een goeie marmering, oftewel de dooradering van streepjes vet. Dit geeft het vlees meer smaak dan normaal rundvlees. Ook is het hierdoor rijk aan goede vetzuren en calcium. Smaakvol én gezond dus.”

Daarom zijn we in zee gegaan met veehouderij Ter Mors uit Buurse. Ter Morse leverde ons al Jerseymelk en ook Jerseybrie stond al bij ons op de kaart. Nu kunt u dus ook Jerseyvlees bij ons proberen. Wij zijn hierbij exclusief afnemer, dus je zult het vlees van deze Jerseykoeien nergens anders vinden.

Authentieke streekproducten

De samenwerking past goed bij onze filosofie om zoveel mogelijk te werken met authentieke streekproducten van kleine boeren en producenten met het hart op de goede plek. Dat zijn namelijk de producenten waar we trots op zijn. Wie smaak op het bord wil, kiest voor kwaliteit. Wij weten dan ook precies waar onze producten vandaan komen en hebben persoonlijk contact met onze leveranciers. Dat we nu ook Jerseyvlees serveren is een mooie aanvulling aan onze streekproducten.

Reserveer nu

Afgelopen weekend zijn wij druk bezig geweest om drie gerechten met Jerseyvlees te maken. Eén daarvan is onze bekende steak tartaar, die u vanaf nu kunt komen eten. Wilt u ook de andere gerechten proberen? Vraag ernaar tijdens uw bezoek aan ons restaurant. Komt u als één van de eersten proeven? U kunt hier reserveren.

Reserveert u liever telefonisch? Dat kan: bel 053-4283129.

 

 

Deel dit artikel: