Tim Wellenberg van Hanninkshof wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Datum: 29-10-19 | Categorie: Nieuws

De beste gastheer van Nederland

Onze maître-sommelier Tim Wellenberg heeft op 28 oktober de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. Hij is nu de beste gastheer van Nederland en daar komt behoorlijk wat aandacht bij kijken. “Ik word echt platgebeld en geappt door mensen die me willen feliciteren en spreken. Ik heb eigenlijk nu pas de tijd om het zelf een beetje te beseffen.”, vertelt Tim. Voor de wedstrijd werden 24 talentvolle jonge gastvrouwen en gastheren geselecteerd. Na verschillende proeven mochten 10 van hen door naar de finale in het ROC Mondriaan Den Haag, waaronder Tim. “Die proeven zijn heel uiteenlopend. Het is echt een prestigieuze wedstrijd en je moet alles doen wat bij een gastheer hoort. Van theoretische testen tot blind wijn proeven.”

“Het was nooit de bedoeling dat ik de horeca in ging”

Tim begon zijn carrière als 14-jarige jongen in de afwas, maar dat hij hier zou belanden had hij nooit kunnen bedenken. “Het was eigenlijk nooit de bedoeling om de horeca in te gaan. Mijn ouders wilden ook niet dat ik dat deed.” Maar na een compleet andere studie kwam Tim er achter dat hij horeca toch echt het aller leukste vond. Hij ging aan het werk bij verschillende restaurants om ervaring op te doen. “Bij elk restaurant leer je iets anders. Al die ervaringen samen zorgen ervoor dat je op alle gebieden een goede gastheer kunt zijn.” Dat Tim echt de winnaar is van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs begint nu pas een beetje door te dringen. “Je staat ineens als winnaar op een podium waar de hele horecatop aanwezig is. Dat is heel gek. Ik ben heel trots.”

Het juryrapport is nog niet binnen, maar zelf is Tim het meest trots op zijn tafelbereiding.

Indrukwekkend prijzenpakket

Als prijs ontving Tim € 2.500, een fles Hennessy Paradis Imperial ter waarde van € 1.235, een studiebezoek aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet en de wisseltrofee, een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen. De winnaar kreeg zijn prijzen uitgereikt door Maurice Hennessy, die ieder jaar speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komt. De uitreiking vond plaats tijdens de presentatie van Lekker500 in de Kapel van Hotel Arena in Amsterdam.

Kom Tim’s talent proeven

We zijn ontzettend trots en daarom kunt u de hele maand november van dit winnaarsmenu komen genieten voor maar €55,- per persoon!

  • Tim’s winnende garnalen cocktail met Husselsaus
  • Gerookte wilde eend met peer en vijgenmosterd
  • Kalfshaas met kalfswang en jus met Hennessy cognac
  • Dessert van pure chocolade, banaan en karamel
  • Koffie met cognac en friandises

Deel dit artikel: