Activiteiten in Enschede

Naast het Trekvogelpad zijn er ook een aantal kortere wandelroutes te vinden rondom ons restaurant. Het wandelnetwerk van Twente biedt genoeg mogelijkheden met een totale lengte van 3.000 kilometer. Geniet bijvoorbeeld van de prachtige natuur in het Rutbeek, hier zijn verschillende wandelroutes met kleuren gemarkeerd. De wandel activiteiten in Enschede zijn eindeloos! 

Niet alleen barst Enschede van de rustgevende natuur. De stad biedt ook de verschillende culturele activiteiten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het historisch museum TwentseWelle. In het museum wordt u meegenomen door een reis vanaf de eerste mensen in de streek, door te textielperiode tot het leven van vandaag de dag in Twente. 

Museum of kunsthuis

Rijksmuseum Twenthe, initiatief van Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek, neemt u mee op een bijzondere wandeling door een rijke collectie kunst en cultuur vanaf de middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. In ’t Kunsthuis van het Oosten, vlakbij het centrum van Enschede, vindt u alles op het gebied van schilderkunst. Naast de tentoonstelling van vele kunstwerken uit eigen collectie wordt er kunst getaxeerd, gerestaureerd en kunt u er terecht voor kunstadvies.

Beleef een muzikale avond in het Wilminktheater. Van klassieke muziek tot comedy, u vindt het in hét muziekcentrum van Enschede. Toe aan een ontspannen dagje? Boek dan een behandeling of arrangement in Beauty & Wellness Bad Boekelo. Laat uzelf verwennen met een heerlijk beauty arrangement en kom helemaal tot rust in de bosrijke omgeving. Voor de liefhebbers is er een uitgebreid winkelaanbod in het ruime centrum van Enschede te vinden.

Sluit een dagje uit af met een diner

Heeft u na het lezen over de activiteiten in Enschede zin in een dagje uit? Er is genoeg te doen! Kom tijdens uw dagje uit in Enschede een bezoek brengen aan Hanninkshof voor een lunch of diner. Gastvrouw en Sommelier Sabine Hof verwelkomt u in het warme en sfeervolle restaurant middenin de vrije natuur van Enschede. Kies uit een 3- 4- of zelfs 5- gangenmenu samengesteld door chefkok Jojan Kersbergen. Geniet van de pure ingrediënten die zorgvuldig voor u zijn uitgezocht en met liefde worden bereid in de open keuken. Een smaakbeleving van authentieke streekproducten op een gevarieerde dinerkaart met perfect passende wijnen. Nieuwsgierig? Bekijk onze menukaart of reserveer direct